Adriaans BouwgroepPostbus 1001,
5700 BA Helmond,
Europaweg 146,
5707 CL Helmond
Tel: 0492-523759
info@adriaansbouwgroep.nl
Zoeken

300 won. Binnenstad HelmondHelmond, Binnenstad

Bouwcombinatie Adriaans-Hurks V.O.F. 

Adriaans Aannemersbedrijf B.V. / Hurks Bouw & Vastgoed B.V.

Binnenstad Helmond
Zonnekwartier maakt deel uit van het grootschalige wijkvernieuwingsprogramma Binnenstad Helmond. Dit programma is gericht op een complete vernieuwing en herstructurering van de grotendeels verouderde binnenstad van Helmond.

Het plan neemt 4 tot 8 jaar in beslag en wordt uitgevoerd in 4 fases. De ontwikkeling van Zonnekwartier behoort tot de tweede fase van het vernieuwingsplan. Zonnekwartier is een ontwikkeling van HB&V en Adriaans Aannemersbedrijf. In 4 fases worden ca. 310 woningen gebouwd. Met het wijkontwikkelingsprogramma wordt een belangrijke stap vooruit gezet in de verandering van de Binnenstad naar een meer dan nieuwe woonwijk die past bij een stad als Helmond.

De nieuwe wijk
In de binnenstad van Helmond, tussen de Willem Prinzenstraat en de Heistraat, verschijnt een volledig nieuwe wijk. De oude Sassenbuurt maakt plaats voor een veelzijdige nieuwe wijk. Met een grote variatie in woningtypen die zorgt voor een afwisselend straatbeeld.

Hier worden in vier verschillende fases zo’n 310 woningen gebouwd. Compact geschakelde koop- en huurwoningen, maar ook koop- en huurappartementen. Een thuis waar u met plezier zult leven, op elk moment van de dag. Dat is Zonnekwartier. Iets voor u?

Een wijk die leeft
Zonnekwartier wordt een wijk met veel afwisseling en oog voor detail in de architectuur. Dat komt perfect tot uiting in de sfeer die de buurt gaat uitstralen vol warmte en licht. Hier wonen jong en oud, gezinnen en alleenstaanden door elkaar heen.

De gevarieerde bebouwing zorgt voor een boeiend straatbeeld. Er is veel groen (de oude sfeervolle bomen worden zoveel mogelijk behouden), ruimte om te spelen en elkaar te ontmoeten. In de Wijkhuis-Brede School bijvoorbeeld. Dit is een ontmoetingscentrum met een basisschool, kinderdagverblijf, peuter- speelzaal, sportzaal en gezellig wijkcafé. Letterlijk en figuurlijk het kloppende hart van de wijk.

Zonnekwartier ligt tegen de levendige Heistraat, waar een volledig nieuw winkelplein wordt gerealiseerd. En het centrum van Helmond - met zijn winkels en boetiekjes, cafeetjes en restaurants, sporthal, theater en alle andere voorzieningen - ligt op loopafstand.

Architect: AWG Architecten
Uitwerkend architect: Odeon
Constructie: Delphi Eingineering.