Adriaans BouwgroepPostbus 1001,
5700 BA Helmond,
Europaweg 146,
5707 CL Helmond
Tel: 0492-523759
info@adriaansbouwgroep.nl
Zoeken

Zorggroepswoningen Stiphout

Stiphout sept. 2016

De zorgroepwoningen en de 5 verkoopwoningen maken zich zichtbaar

Stiphout sept. 2016

 

Officiele start bouw handeling Stiphout


Stiphout juni 2016

Bouw woningen Dorpsstraat – Van der Weidenstraat van start

Door het bezwaar van een van de omwonenden heeft het even geduurd maar op 31 mei jl. heeft Adriaans Bouwgroep dan eindelijk een start kunnen maken met de bouw van de woningen op de hoek Dorpsstraat – Van der Weidenstraat in Stiphout. Op de locatie van het voormalige Rabobankkantoor en het wijkgebouw komen 5 grondgebonden eengezinskoopwoningen  en 4 zorggroepswoningen voor in totaal 28 bewoners van de Zorgboog. De samenwerkingsovereenkomst tussen Rabobank, de Zorgboog en Adriaans werd in oktober 2013 getekend en de oude bebouwing is begin 2015 gesloopt.

De openbare ruimte aan de Van der Weidenstraat en de Dorpsstraat wordt voor het plan nog opnieuw ingericht. Hierbij worden nieuwe bomen geplaatst en extra parkeerplaatsen aangelegd. Voor toekomstige bewoners, medewerkers en bezoekers worden tussen de bebouwing twee nieuwe parkeerterreinen aangelegd.

Op 11 juli a.s. zal op locatie de officiële starthandeling plaatsvinden waarna de bouw nog ruim een jaar in beslag zal nemen. De pinautomaat van Rabobank aan de Dorpsstraat blijft tijdens de werkzaamheden gewoon in gebruik.

Nog twee woningen te koopIn het project zijn nog twee ruime tussenwoningen te koop. De woningen zijn ca. 495 m³ en hebben een perceel van 197 m² of 167 m². Door de goede isolatie en zonnepanelen beschikken de woningen over energielabel A(+++). Ook deze woningen zijn in aanbouw maar zijn nog volledig naar wens af te werken. Meer informatie is te vinden op funda of verkrijgbaar via info@adriaansbouwgroep.nl of 0492-523759. 


---------------------------------------------
Stiphout, Mei 2016;

De vier zorggroepswoningen voor mensen met dementieklachten op de plek van de voormalige Rabobank in Stiphout gaat van start. 
Bij de sluiting van het Rabobankkantoor in Stiphout was het al aangekondigd: de Rabobank en de Zorgboog willen een maatschappelijke invulling geven aan de prachtige plek op de hoek van de Dorpsstraat en de van der Weidestraat in Stiphout. Achter de schermen is daarom al geruime tijd gesproken over de exacte invulling van het plan. Ook Adriaans Bouwgroep en de gemeente Helmond zijn daar nauw bij betrokken.

“Coöperatief bankieren is veel meer dan financiële diensten leveren. Coöperatie is gericht op wederkerigheid. Deze samenwerking is hier een mooi voorbeeld van. Op deze manier kunnen wij iets moois terugdoen. In dit geval een bijdrage leveren aan het sociaal en economische leven van de Stiphoutse samenleving”, aldus Theo van den Berkmortel, directeur Bedrijfsmanagement van de Rabobank.

Zorgwoningen
De bedoeling is om op de locatie van het voormalige Rabobankkantoor vier groepswoningen voor psychogeriatrische zorg te bouwen. Deze kleinschalige woonvorm voor dementerenden biedt straks in totaal plaats aan 28 cliënten van de Zorgboog. Ton Borghs, raad van bestuur van de Zorgboog: “De Zorgboog is er trots om ook in Stiphout een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie te realiseren. Hiermee brengen we de zorg meer naar de bewoners toe, in plaats van andersom, waardoor mensen die meer zorg en ondersteuning nodig hebben, hun dorp niet hoeven te verlaten." 
Aan de Van der Weidestraat, de locatie van het huidige Wijkgebouw van de Zorgboog, komen een aantal grondgebonden koopwoningen. Verder blijft een pinautomaat van de Rabobank aanwezig. Voorlopig nog op dezelfde plaats en ook in de toekomst in ieder geval op het huidige terrein.  
 

Bouw
Adriaans Bouwgroep zal het project verder uitontwikkelen en bouwen. De bouw zal in mei 2016 definitief gaan starten.

Voor verder informatie;

www.adriaansbouwgroep.nl/nl/aannemersbedrijf/referentiewerken/zorgsector/zorg-groeps-woningen-stiphout


TE KOOP / TE HUUR
Bekijk ons woning- & winkelaanbod Helmond Brandevoort, Helmond Binnenstad

Parc Valere 75 appartementen
Helmond, 17-07-2017 Parc Valere, We zijn bijna boven !

Zorggroepswoningen Maasbracht
4 zorgroepwoningen net voor de oplevering , Bouwcombinatie Adriaans Moeskops volop aan het bouwen aan de zorggroepswoningen in Maasbracht

46 won. Blok 10-11-12 Weverspoort


Nieuwbouw woningen 't Klavier
Laatste woningen te koop op 't Klavier.