Adriaans BouwgroepPostbus 1001,
5700 BA Helmond,
Europaweg 146,
5707 CL Helmond
Tel: 0492-523759
info@adriaansbouwgroep.nl
Zoeken

Start ontwikkeling zorggroepswoningen locatie Rabobank Stiphout

Stiphout, 2 oktober 2013;

Er komen vier groepswoningen voor mensen met dementieklachten op de plek van de Rabobank in Helmond-Stiphout. Waar nu nog het wijkgebouw van Zorgboog staat, verrijzen straks koopwoningen met tuin. Volgens planning vangt de bouw in 2015 aan.
Bij de sluiting van het Rabobankkantoor in Stiphout was het al aangekondigd: de Rabobank en de Zorgboog willen een maatschappelijke invulling geven aan de prachtige plek op de hoek van de Dorpsstraat en de Van der Weidestraat in Stiphout. Achter de schermen is daarom al geruime tijd gesproken over de exacte invulling van het plan. Ook Adriaans Bouwgroep en de gemeente Helmond zijn daar nauw bij betrokken.

“Coöperatief bankieren is veel meer dan financiële diensten leveren. Coöperatie is gericht op wederkerigheid. Deze samenwerking is hier een mooi voorbeeld van. Op deze manier kunnen wij iets moois terugdoen. In dit geval een bijdrage leveren aan het sociaal en economische leven van de Stiphoutse samenleving”, aldus Theo van den Berkmortel, directeur Bedrijfsmanagement van de Rabobank.

Zorgwoningen
De bedoeling is om op de locatie van het voormalige Rabobankkantoor vier groepswoningen voor psychogeriatrische zorg te bouwen. Deze kleinschalige woonvorm voor dementerenden biedt straks in totaal plaats aan 28 cliënten van de Zorgboog. Ton Borghs, raad van bestuur van de Zorgboog: “De Zorgboog is er trots om ook in Stiphout een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie te realiseren. Hiermee brengen we de zorg meer naar de bewoners toe, in plaats van andersom, waardoor mensen die meer zorg en ondersteuning nodig hebben, hun dorp niet hoeven te verlaten." 
Aan de Van der Weidestraat, de locatie van het huidige Wijkgebouw van de Zorgboog, komen een aantal grondgebonden koopwoningen. Verder blijft een pinautomaat van de Rabobank aanwezig. Voorlopig nog op dezelfde plaats en ook in de toekomst in ieder geval op het huidige terrein.  
 
Overeenkomst
Woensdag 2 oktober jl. zijn op het voormalige Rabobankkantoor in Stiphout alle overeenkomsten ondertekend waardoor met de feitelijke ontwikkeling gestart kan worden. De gemeente Helmond staat positief tegenover de ontwikkeling en zal het bestemmingsplan nog gaan wijzigen om de bebouwing mogelijk te maken.

Bouw
Adriaans Bouwgroep zal het project verder uitontwikkelen en bouwen. Naar verwachting zal in 2015 met de bouw gestart kunnen worden.

Bijgevoegde foto
(van links van rechts):
Wethouder Frans Stienen
Theo van den Berkmortel (Rabobank Helmond)
Willy Giesbers (Adriaans Bouwgroep)
Ton Borghs (de Zorgboog)
Raymond Adriaans (Adriaans Bouwgroep)

TE KOOP / TE HUUR
Bekijk ons woning- & winkelaanbod Helmond Brandevoort, Helmond Binnenstad

Parc Valere 75 appartementen
Helmond, 17-07-2017 Parc Valere, We zijn bijna boven !

Zorggroepswoningen Maasbracht
4 zorgroepwoningen net voor de oplevering , Bouwcombinatie Adriaans Moeskops volop aan het bouwen aan de zorggroepswoningen in Maasbracht

46 won. Blok 10-11-12 Weverspoort


Nieuwbouw woningen 't Klavier
Laatste woningen te koop op 't Klavier.