Adriaans BouwgroepPostbus 1001,
5700 BA Helmond,
Europaweg 146,
5707 CL Helmond
Tel: 0492-523759
info@adriaansbouwgroep.nl
Zoeken

De Zorgboog en Adriaans Bouwgroep verbouwen Keyserinnedael in Helmond

De Zorgboog en Adriaans Bouwgroep verbouwen Keyserinnedael in Helmond

Helmond, november 2013;
Het woonzorgcomplex Keyserinnedael aan de Kanaaldijk Noordoost in Helmond zal binnenkort worden verbouwd. Keyserinnedael ligt in het centrum van Helmond en door de stadsontwikkeling zal ook de omgeving in de komende jaren sterk worden verbeterd.

De belangrijkste verandering is het terugbrengen van het aantal bewonersplaatsen van 124 naar 80 plaatsen met psycho-geriatrische beperkingen. Hierdoor ontstaat ruimte voor het realiseren van alleen maar éénpersoonskamers wat een enorme kwaliteitsverbetering betekent voor de bewoners. Daarnaast wordt het aantal sanitaire ruimtes sterk uitgebreid. Na de verbouwing zijn er acht groepswoningen in het gebouw voor elk tien cliënten. Iedere groepswoning wordt voorzien van een eigen huiskamer waar de bewoners in een rustige en vertrouwde omgeving kunnen vertoeven. Elke twee groepswoningen delen daarnaast een ruime woonkeuken. De woonkeuken is de ontmoetingsplek waar elke dag een verse maaltijd wordt bereid. Ook wordt de woonkeuken gebruikt als plaats waar de bewoners aan de keukentafel met zijn of haar familie in een vertrouwde en rustige omgeving een kopje koffie kan drinken. Net als thuis.

Adriaans Bouwgroep uit Helmond, installatiebedrijf Van Delft uit Nieuwkuijk en Michael Bol van Molenaar&Bol&VanDillen Architecten uit Vught zijn momenteel bezig met het uitwerken van de verbouwplannen. Zij hebben in juni 2013 het haalbaarheidsonderzoek van de verbouwing succesvol afgerond. Bij het uitwerken van de plannen wordt slim omgegaan met de mogelijkheden en onmogelijkheden van het bestaande gebouw. Met een vastgesteld bouwbudget wordt in een zogenaamd bouwteamverband samengewerkt aan het hoogst mogelijke kwaliteitsniveau.

De verbouwing zal begin 2014 aanvangen en Keyserinnedael blijft tijdens de verbouwing in bewoonde staat. Hierdoor moet de overlast voor bewoners en werknemers van de Zorgboog tot een minimum worden beperkt. De verbouwing zal daarom in een aantal fases worden uitgevoerd. Adriaans renoveert momenteel ook de Pannehoeve, het Zorgboogcomplex aan de Jan van Goyenlaan in Helmond. De ervaringen die de Zorgboog en Adriaans hebben opgedaan met de ontwikkeling en bouw van dat project, worden nu ingezet bij Keyserinnedael.

TE KOOP / TE HUUR
Bekijk ons woning- & winkelaanbod Helmond Brandevoort, Helmond Binnenstad

Parc Valere 75 appartementen
Helmond, 17-07-2017 Parc Valere, We zijn bijna boven !

Zorggroepswoningen Maasbracht
4 zorgroepwoningen net voor de oplevering , Bouwcombinatie Adriaans Moeskops volop aan het bouwen aan de zorggroepswoningen in Maasbracht

46 won. Blok 10-11-12 Weverspoort


Nieuwbouw woningen 't Klavier
Laatste woningen te koop op 't Klavier.