Adriaans Bouwgroep verwerft opdracht Rebuild Helmond van Xycarb Ceramics B.V.
Adriaans Bouwgroep verwerft opdracht Rebuild Helmond van Xycarb Ceramics B.V.Adriaans Bouwgroep heeft de opdracht verworven voor het project “Rebuil...

Adriaans Bouwteampartner Berendsen Textielservice B.V.
Adriaans Aannemersbedrijf B.V. bouwteampartner van Berendsen Textielservices B.V.Adriaans Aannemersbedrijf is door Berendsen geselecteerd om als  bou...

Adriaans verwerft wederom opdracht Lidl Nederland Gmbh
Adriaans Aannemersbedrijf B.V. verwerft wederom opdracht voor Lidl Nederland GmbH Lidl Nederland heeft wederom voor Adriaans Aannemersbedrijf gekozen...

Zorg groeps woningen Stiphout

Stiphout, Mei 2016;

De vier zorg groepswoningen voor mensen met dementieklachten op de plek van de voormalige Rabobank in Stiphout gaat van start. 
Bij de sluiting van het Rabobankkantoor in Stiphout was het al aangekondigd: de Rabobank en de Zorgboog willen een maatschappelijke invulling geven aan de prachtige plek op de hoek van de Dorpsstraat en de Van der Weidestraat in Stiphout. Achter de schermen is daarom al geruime tijd gesproken over de exacte invulling van het plan. Ook Adriaans Bouwgroep en de gemeente Helmond zijn daar nauw bij betrokken.

“Coöperatief bankieren is veel meer dan financiële diensten leveren. Coöperatie is gericht op wederkerigheid. Deze samenwerking is hier een mooi voorbeeld van. Op deze manier kunnen wij iets moois terugdoen. In dit geval een bijdrage leveren aan het sociaal en economische leven van de Stiphoutse samenleving”, aldus Theo van den Berkmortel, directeur Bedrijfsmanagement van de Rabobank.

Zorgwoningen
De bedoeling is om op de locatie van het voormalige Rabobankkantoor vier groepswoningen voor psychogeriatrische zorg te bouwen. Deze kleinschalige woonvorm voor dementerenden biedt straks in totaal plaats aan 28 cliënten van de Zorgboog. Ton Borghs, raad van bestuur van de Zorgboog: “De Zorgboog is er trots om ook in Stiphout een kleinschalige woonvorm voor mensen met dementie te realiseren. Hiermee brengen we de zorg meer naar de bewoners toe, in plaats van andersom, waardoor mensen die meer zorg en ondersteuning nodig hebben, hun dorp niet hoeven te verlaten." 
Aan de Van der Weidestraat, de locatie van het huidige Wijkgebouw van de Zorgboog, komen een aantal grondgebonden koopwoningen. Verder blijft een pinautomaat van de Rabobank aanwezig. Voorlopig nog op dezelfde plaats en ook in de toekomst in ieder geval op het huidige terrein.  
 

Bouw
Adriaans Bouwgroep zal het project verder uitontwikkelen en bouwen. De bouw zal in mei 2016 definitief gaan starten.